Pissaladière

20110518-064436.jpg

The Fat Judge is en vacances, in Zuid-Frankrijk, dus er wordt goed gegeten. Althans, daar zorgen we wel voor, desnoods zelf.

Pizza Ariers, dat is wat ik volgens de iPad automatisch spellcheck de gasten hier voorzet. Een soort pizza is het wel, dat is ook niet zo vreemd in deze contreien; Nice heette ooit Nizza en was Italiaans grondgebied. Een pizzaatje bakken kunnen ze hier best. De pissaladière doet echter niet erg Italiaans aan, ook niet erg arisch trouwens (krijg ik nu allemaal enge types op m’n blog, en de CIA, of de Mossad? Hello boys, nothing to see here…). Pissaladière is een specialiteit van de Provence, heerlijk met de lunch, beetje salade erbij, glaasje rosé… Als een god in…

Pour six personnes

Kant en klare pizzabodem op rol (uit de koeling van de hypermarché)
1 kilo uien, in halve ringen gesneden
Tijm, vers of gedroogd
Potje anjovis
(Franse) zwarte olijven, ontpit
Schepje suiker
Olijfolie
Zout en peper

Bak de uiringen in de olijfolie met tijm, schepje suiker, zout en peper op een laag vuur tot ze na een minuutje of 20 zacht en zoet zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel de uien erover. Maak met de anjovis en olijven een vrolijk ruitpatroontje (zie foto). Bak een minuut of 15 in de oven, tot het deeg knapperig is en de uien beginnen te kleuren. Bon appetit!

20110518-064612.jpg

5 Reacties op “Pissaladière

 1. Hey Jocye!
  Eindelijk op mijn juiste gewicht! Dat betekent in mijn geval -12 kg en een derde fase, de stabilisatiefase. 120 dagen, maar: ik mag nu 1 feestmaal per week en dat wordt deze week dus de pissaladiere. Samen met Danique (Ernst is nog in de 2e fase).ik kijk nu al uit naar zondag a.s. want dan ga ik ‘m eindelijk maken en eten. Zag al meer nieuwe lekkere recepten, hmmmm!
  Succes en liefs, Saskia.

  • Wow!! Gefeliciteerd!! Wordt vast heerlijk! En met een rosetje erbij natuurlijk 😉 Ik ga er dit weekend weer wat nieuwe dingetjes opzetten, misschien zelfs wel de paella!
   liefs, Joyce

 2. Pingback: Tapas met ansjovis en avocado | The Fat Judge·

 3. Pingback: Salade Niçoise | The Fat Judge·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s