Sexy Harry Muffins

Terwijl heel Groot-Britannië last had van ‘Cocktail Flu‘, en heel Nederland in Amsterdam was, was ik zaterdag nog in the Royal Mood voor een koninginnedag-lunch zonder oranje (zoveel oranje en geen voetbal, ik kan er niks mee). Koningshuizen zijn nou eenmaal leuker als ze buitenlands en echt oud zijn! Dus voor we helemaal uit onze pan gingen bij het feest van Armin van Buuren (die was goed!), had ik met vriendinnen een heel beschaafde high-tea-achtige lunch. Behalve broodjes, stonden er muffins, syllabub en Pimms op het menu.

Eén van de helden van de Big Day was natuurlijk Prince Harry, die, tegen alle verwachtingen in, heel aardig opgedroogd is..  Dus stonden er ter ere van hem Ginger Muffins op het menu (‘ginger’ is de Engelse scheldnaam voor mensen met rood/rossig haar).

Sexy Harry Muffins (niet te verwarren met Hairy muffins, niet goed)

Voor een stuk of 15 mini muffins:

150 g. bloem

50 g. lichte basterdsuiker

1/2 tl. bakpoeder

snuf zout

100 ml. melk

1 ei, geklutst

50 g. gesmolten en afgekoelde boter

1/2 peer, in kleine blokjes

stuk of 6 bolletjes gember, in kleine blokjes

Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar. Mix de overige ingrediënten er vlug door, niet te lang doormixen, het mag klonterig blijven. Vul er kleine (siliconen-)muffinvormpjes mee en zet die een minuut of 15 in de oven. Grote muffins kunnen natuurlijk ook, die staan 25 min. in de oven.

Syllabub met Lemon Curd

Syllabub is eigenlijk een beetje een grap. Het is namelijk niet meer dan slagroom met wat drank, meestal witte wijn. Een hele goede dus als je een mislukt dessert probeert te verhullen, bijvoorbeeld als je de avond ervoor berucht listige macarons hebt proberen te maken, die jammerlijk mislukten, en waarbij je je ook nog hand verbrandde, maar wel een bekertje slagroom aan over hebt gehouden, bijvoorbeeld…

50 ml. slagroom

scheutje witte wijn

beetje (poeder-)suiker

1 el. lemon curd (verkrijgbaar bij AH, en lekkerder bij PUUR)

citroenschilletjes

Klop de slagroom met de suiker stijf, roer er de wijn en daarna de lemon curd doorheen, mag met gemarmerd effect (dus het geel van de curd niet helemaal erdoorheen geroerd). Doe in glaasjes of kopjes en garneer met citroenschilletjes en eventueel een blaadje munt (ben ik geen fan van als het louter decoratief gebruikt wordt, maar hierbij smaakt het ook echt heel lekker). Zet tot het serveren in de koelkast.

PIMMS

Pimms fruit cup is een op en top Engelse cocktail, gedronken bij roeiwedstrijden, Wimbledon en picknicks. Lijkt op sangria, smaakt iets frisser.

Pimms (de basis, verkrijgbaar bij de slijter, staat in de buurt van de martini)

lemonade (of 7up)

komkommer

munt

ander fruit, zoals aardbeien, citrusvruchten, appel etc.

Doe 1 deel pimms met 4 delen 7up in een kan, voeg ijs, munt (gewoon hele tak), komkommer en overige vruchten toe. Cheers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s