Sangria for breakfast

Oeh, dit kan natuurlijk echt niet! Sangria uit een pak… En dan is het nog niet eens een slechte aangelengde wijn, nee, het is een vruchtensapje met kaneel van de Albert Heijn. Ik was wel in de verleiding gebracht om het te proberen, een sangriaatje voor bij ’t ontbijt. Niet te zuipen natuurlijk. Snel het recept voor het echte werk, alleen niet aan te raden voor ’t ontbijt..

Er is niet één standaard recept voor Sangria (wat je overigens uitspreekt met de klemtoon op de i), in de basis is het rode wijn aangelengd met soda water of vruchtensap, of juist versterkt met gin of een andere sterke drank. Vruchten, ijsklontjes en suiker zijn andere ingrediënten, kaneel, zoals in het vruchtensapje, was ik nog niet tegengekomen, en die combinatie bewaar ik ook liever voor de gluhwein. Hier kun je een aantal variaties vinden.

Maar de allerlekkerste sangria wordt gemaakt door mijn vader, die het recept op Ibiza leerde. In dit recept wordt niets aangelengd, in tegendeel, dit drinkt als limonade, maar is zeker sterk spul!

1 fles rode wijn (ga voor een fatsoenlijke fruitige rode wijn, niet te duur, maar zeker wel drinkbaar)

Cointreau

Martini Bianco

suiker

fruit (citrusvruchten, appel, aardbeien, wat je maar hebt liggen)

Het geven van exacte hoeveelheden is een beetje lastig, het gaat vooral op gevoel. Dus zet een Ibiza-lounge cd-tje op, trek je bikini aan, schuif een zonnebril in je haar en waan je even in Spanje voor het juiste gevoel. Pak een kan, gooi daar wat ijs en de rode wijn in. Schenk er wat Cointreau bij, klok klok, en iets meer Martini, klok klok klok. Proef. Mmmmm. Dan wat suiker naar smaak. Voeg het fruit toe, roer goed door (houten pollepel voor de ‘look’). Proef nog eens. Drinkt het makkelijk weg en word je al een beetje licht in je hoofd?? Dan heb je de juiste mix te pakken. Maar voor de zekerheid mag je best nog eens proeven.

Voor chiquere varianten kun je sangria ook maken met witte wijn (bijvoorbeeld met een Sauvignon Blanc) of zelfs Cava!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s