Lasagne van gegrilde groente

DSCF2184

Ze kunnen best nog komen, een paar onverwachte late zomerse dagen. Zelfs dan duurt het vast niet erg lang meer voor het echt herfst is. Persoonlijk kijk ik er, terwijl ik de laatste drie muggenbeten krab, enorm naar uit!! Maar voor we ons in het wild, stamppotten en paddenstoelen storten nog even een recept om van de laatzomerse groentes te genieten.

Voor 4 personen

1 aubergine

1 courgette

1 venkelknol

1 puntpaprika

2 tenen knoflook

2 blikjes tomaatblokjes

bosje basilicum

takje rozemarijn

oregano (gedroogd)

6 lasagnevellen

2 bollen mozzarella, in plakken

4 flinke tomaten, in plakken

stukje parmezaanse kaas

schepje suiker

balsamico-azijn

olijfolie

peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in plakken van een halve centimeter dik en doe hetzelfde met de courgette. De venkel snij ik in dunne partjes, het is niet erg als de lagen dan een beetje uit elkaar vallen. Snij de paprika in brede strips en besprenkel de groente met wat olijfolie, zout en peper. Grill alle groente in een grillpan tot ze gaar zijn en mooie grillstreepjes hebben. Dat zal niet in één keer passen natuurlijk, maar op een goed hoog vuur ben je zo klaar.

Maak vervolgens de saus. Zet een koude koekenpan met olie en de hele tenen knoflook en de rozemarijn op het vuur. Snij ondertussen de steeltjes van de basilicum fijn. Zodra de knoflook bruin begint te worden, haal je ze uit de pan en voeg je de basilcumsteeltjes toe. Kieper dan de tomaatblokjes erbij en strooi er flink wat oregano in. Breng op smaak met zout, peper, een schepje suiker en een scheutje balsamico. Proef of je tevreden bent met de smaak. Vis de rozemarijn eruit, roer de fijngesneden basilicum erdoor en haal van het vuur.

Pak de ovenschaal. Begin met een laagje saus, dan de groente, mozzarella, tomaten, lasagnevellen en dan weer saus, etc. Eindig met een flinke laag fijngeraspte parmezaanse kaas. Zolang de lasagnevellen maar onder de saus komen kun je niet echt fout gaan. Zet 30 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de saus bubbelt.

DSCF2185

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s