Wilde perziken met Thaise basilicum

wilde perzikAls je dan toch een bosje Thaise basilicum in huis hebt, dan wil je dat natuurlijk niet in de koelkast laten verpieteren. Zonde om niet nog wat meer mee te doen. Zoals deze salade bijvoorbeeld. Het leek me leuk om dit kruid ook eens te combineren met een westers gerechtje. Dat pakte, moet ik zeggen, bijzonder goed uit.

Wilde perziken zie de laatste jaren steeds meer bij de groenteboer en op de markt. Ze zijn natuurlijk alles behalve wild, maar dat geeft niet, ongetemdheid is niet een kwaliteit die ik doorgaans in fruit zoek.. De wilde perzik is platter dan zijn tamme neef en heeft witter vruchtvlees. De smaak is ook iets anders. Maar in dit gerecht kun je natuurlijk ook prima normale perzikken gebruiken. Over de buffelmozzarella valt echter niet te onderhandelen, die is echt veel lekkerder dan zo’n rubberen bal van goedkope koemelkmozzarella. En de gedroogde ham, tja, of die nou uit het Schwarzwald of Parma komt, als de kwaliteit maar goed is, anders heb je toch echt jezelf ermee.

Nu heb ik nog een klein bosje Thaise basilicum over en zit ik te broeden op een cocktail. Mocht dat goed aflopen, dan lees je daar hier snel meer over!

Voor 2 personen

3 wilde perziken, in partjes

1 bol buffelmozzarella

4 plakjes mooie gedroogde ham

paar blaadjes Thaise basilicum (of munt), in dunne reepjes (chiffonade)

3 el extra vergine olijfolie

1 el witte wijnazijn

1 el honing

peper en zout

Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, honing en een klein beetje peper en zout. Verdeel de perziken over twee bordjes. Scheur de mozzarella en ham een beetje rustiek aan stukken en leg ook op de bordjes. Druppel de dressing erover (je hebt misschien niet alles nodig) en bestrooi met de Thaise basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s