Dertig en een ovenrisotto met mosselen

risotto mosselenTwee maanden terug had ik een feestje. Ik werd dertig en ging dat natuurlijk flink vieren. Met een winter-BBQ. Het was focking koud, maar een geweldig feest. Dertig worden kan ik dan ook van harte aanbevelen. Na achtien en éénentwintig is dertig toch wel de laatste grote mijlpaal waarmee je écht volwassen wordt. Het moest er maar eens van komen.

risotto mosselen (1)

Toch moet het ergens zijn gaan knagen. Want laatst had ik een heel klein paniekmomentje voor de spiegel. In no time zat ik te googlelen naar de leeftijd waarop je ouderdomsvlekjes kunt verwachten. Vanaf veertig leek de consensus van het interweb, maar ik was er niet gerust op. Pas toen ik las over zonschade aan de huid ging er een belletje rinkelen. De dag ervoor had ik hardgelopen en de zon scheen behoorlijk. Maar van ‘schade’ of andere o zo gevreesde ‘tekenen van de verouderende huid’ was nog niet echt sprake. Wel beginnen de  sproeten die ik mijn hele leven al ieder jaar vanaf de eerste zon krijg weer door te komen..

Voor de zekerheid zou je natuurlijk flink kunnen gaan smeren met crèmes vol anti-oxidanten. Maar je kunt ze ook eten (de anti-oxidanten, niet de crèmes), dat is het betere werk. Verhitte tomaten schijnen bomvol met dat spul te zitten, van het volgende recept moet je wel gaan stralen.

voor 3 à 4 personen

1 kg mosselen, schoongespoeld, open mosselen weggegooid.

1 rode ui, gesnipperd

300 arborio rijst

150 ml witte wijn

750 ml groentebouillon

2 takjes rozemarijn

350 g kersttomaatjes

bosje platte peterselie

olijfolie

peper en zout

Verwarm de oven voor op 220ºC. Doe de tomaatjes met de ui en olijfolie in een ovenschaal. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Haal eruit en voeg de rijst, wijn, bouillon, rozemarijn, zout en peper toe. Dek af met aluminiumfolie en zet voor 15 minuten terug in de oven. Haal de schaal dan weer uit de oven en leg de mosselen op de rijst, pak dan weer goed dicht en zet 15 minuten terug. Check daarna of de (meeste) mosselen openstaan. Zet anders de schaal nog even zonder folie in de oven. Bestrooi met peterselie en serveer.

Recept naar Ainsley Harriott’s Snelle Keuken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s