Pad Thai Noodles

pad thaiVan Jort Kelder mogen we geen Unox-worsten eten bij de Elfstedentocht. Aardige jongen hoor, die Jort, maar de dag dat ik me door een vegetariër laat vertellen welk vlees ik moet eten is nog heel ver weg. Die vegetariërs werken bij mij momenteel toch al als een rode lap voor een koshere slachtstier… 144 red een dier. Hou ‘es op joh met die onzin. Dan bel je toch gewoon de politie (op 0900-tuig, bijvoorbeeld). Ik vind het maar een enge ideologie, dat vegetarisme.

Maar er is één ding waar ik die lui niet op kan pakken, hoe graag ik ook zou willen. Het is niet eens moeilijk hoor, tofu afzeiken. De kleur, substantie, vorm en geur; een grauwe spons die je iedere vleesonthouder gunt. Maar ik vind het wel lekker. Kan er niets aan doen. Op z’n Japans, in de misosoep, gebakken tahoegerechten uit Indonesie of zoals in dit recept: de Pad Thai Noodles. Ik heb het recept geleerd van de kokkin van de Sompet Thai Cookery School, in Chiangmai, Thailand. Maar ook op een vorstige dag in Nederland  smaken deze noedels goed, heel goed.

voor 4 personen

300 g. noedels

2-3 eieren

5 eetl. arachideolie (of andere smaakloze olie, geen olijf!)

50 g. gedroogde garnaaltjes (die vind je in het vriesvak van de toko) en/of 400g grote garnalen

1 blok tofu in dobbelstenen

2 eetl. (palm)suiker

1 eetl. vissaus

1-2 eetl. sojasaus

2 tl. chillivlokken

150 ml. kippenbouillon

lente-ui, in ringetjes

250 g. taugé

3 limoenen

4 eetl. gehakte pinda’s (ik doe stiekem altijd veel meer)

Bereid de noedels volgens de verpakking. Doe 3 eetl. olie in een wok en bak hierin de noedels kort. Schuif de noedels een beetje opzij, voeg de rest van de olie toe en roerbak de eieren. Meng door de noedels en doe ook de tofu, garnalen, lente-ui, suiker, vissaus, sojasaus, bouillon en de chillivlokken in de pan en bak 5 minuten door. Voeg vlak voor het serveren het sap van 1 limoen en de taugé toe. Serveer met de pinda’s erover en een half limoentje ernaast.

Een Reactie op “Pad Thai Noodles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s