Blauwe peertjes

Als je een keer echt wilt uitpakken met een verrassend dessert, dan moet je deze peertjes eens proberen. Want wat is er verrassender dan neonblauw eten, dat nog lekker is ook? Die kleur kan maar van één ding komen: dat vreemde drankje Blue Curaçao. Koop gerust goedkope zooi uit de supermarkt, ik geloof niet dat er zoiets als goede Blue Curaçao bestaat! Stoofpeertjes zijn in dit recept het lekkerst, maar als je harde handperen hebt waar je vanaf moet kun je dit recept ook gebruiken.

Deze peertjes zijn lekker met chocolade, in mousse, ijs of cakejes. Of als een wat lichter dessert met sinaasappelsorbet of een schepje mascarpone waar je wat honing doorheen hebt geroerd.

4 geschilde stoofpeertjes (steeltje laten zitten en aan de onderkant plat afgesneden)

paar citroenschilletjes

1 glas spa rood

1/2 fles Blue Curaçao

snufje zout

kaneelstokje

1 zakje vanillesuiker

200 g kristalsuiker

Doe alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem. Zorg ervoor dat de peertjes helemaal onder staan. Stoof ze 20 minuutjes en draai daarna het gas uit. Laat de peertjes in het vocht afkoelen en laat een paar uur, of het liefst een hele nacht, staan. Draai ze af en toe om als één kant boven drijft, zodat ze mooi egaal blauw worden. Serveer koel met één van de bovengenoemde suggesties.

Bron: Sonja Pareira van restaurant Blue Pepper in Elle Eten Nr. 5, 2008.

Een Reactie op “Blauwe peertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s