Oeuf en cocotte

Voor die zondagochtenden waarop de zaterdagavond geen probleem blijkt, is een kleine brunch wel zo lekker. Deze zondag stonden op het menu: meloen met serrano ham, bruschetta met tomaat, basilicum en goede olijfolie, een lekker drankje en œuf en cocotte.

Oeuf en cocotte klinkt zo lief, het is een ei met een beetje room in een ovenschaaltje, plus de ingrediënten die je daar zelf aan toe wilt voegen. Het is de bedoeling dat je stukjes brood in je ei kunt dopen, dus goed in de gaten houden dat de dooier niet te ver stolt (zoals bij mij gebeurde!).

per persoon:

1 ei

scheutje room

paar snippers serrano ham

parmezaanse kaas

Maldon zeezout

drupje truffelolie

boter

Verwarm je oven voor op 190° C en zet de waterkoker aan. Vet het bakje in met wat boter. Doe eerst de extra vulling in het bakje, in dit geval dus de ham. Breek daarna het ei in het bakje en giet daar de room en truffelolie bij. Strooi er het zout en de kaas over. Zet in een grotere ovenschaal en vul deze met het gekookte water tot de bakjes halverwege onder staan. Au bain marie dus. Zet 12 minuten in de oven en serveer daarna direct met geroosterd brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s