Catalaanserig vispotje

Ok, nog eentje dan, voor ik weer huiswaarts keer en me weer bezig moet houden met ernstigere zaken dan kaas, wijn en welke kant ik nu weer moet bruinen. Die vraag is trouwens makkelijk te beantwoorden vandaag, want na een sessie ronddrijven op luchtbed gister is m’n rug zo rood comme un homard.

Zal nog lastig wennen worden, weggerukt uit deze paradijselijke omgeving en weer stevig aan de bak. Maar dat is goed voor mens, en van een beetje hard werken is nog nooit iemand doodgegaan (behalve bijna iedereen in de 19e eeuw dan). Het kan ook te paradijselijk worden, zo zag ik hier vorige week een slang langs het tuinpad naar beneden kronkelen, nota bene toen ik opstond om een appel te pakken! Beetje erg bijbels…

Zal dus maar niet zeggen dat het Catalaans vispotje hemels was… Maar lekker is het wel. Niet helemaal Catalaans overigens, want gebaseerd op de ‘Catalan-style squid stew’ van BBC chef James Martin (die leuke vent van Saturday Kitchen), en die komt uit Yorkshire…

Catalaanserig vispotje

Voor 6 Champions League winnaars

Olijfolie
1 ui, grof gesneden
2 rode paprika’s, in grote blokjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
200 g chorizo, liefst vers, liefst pittig, in plakjes gesneden
1 blik tomaatblokjes
2 tomaten, grof in stukken gesneden
400 g aardappeltjes in de schil, in plakjes
1tl Spaanse paprikapoeder (pimenton, uit een blikje, verkrijgbaar bij Dille & Kamille)
Paar draadjes saffraan
250 ml visbouillon (van blokje)
500 g vis, inktvis en/of garnalen of andere schaal- en scheldieren, schoongemaakt
Platte peterselie
Zout en peper
Stokbrood

Bak de ui en paprika in olijfolie tot de ui na een paar minuutjes glazig is, voeg de chorizo, knoflook en paprikapoeder toe en bak tot het vet uit de chorizo begint te komen. Gooi de aardappelen in de pan. Doe de tomaat en tomaatblokjes erdoor (heb je smakelijke tomaten, dan kun je de blokjes ook achterwege laten en er wat meer verse doorheen doen), en dan de visbouillion en saffraan. Breng aan de kook en voeg de inktvis toe. Laat 30 minuutjes zacht stoven. Voeg op het laatst stukjes vis en evt. garnalen of schelpdieren toe, en laat die kort meekoken. Proef of de chorizo pittig genoeg is, anders eventueel nog wat chillivlokjes erdoor. Voeg peper toe en zout, indien nodig, want visbouillon kan erg zout zijn. Strooi peterselie erover, en klaar!
Serveer met brood.

20110529-042133.jpg

2 Reacties op “Catalaanserig vispotje

  1. Pingback: Calamares zonder teleurstelling « The Fat Judge·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s