Paaspita

O wat heerlijk. Dit is Het Leven hoor; een beetje in bikini in de zon bakken, klein drankje erbij, Alain Clarke op de playlist, het is geen straf. Wat ook geen straf is, is dit broodje; een pita met gegrilde kip, pruimen, amandelen en saffraanmayonaise, via de nrcnext, naar recept van Mohammed El Harouchi, chef van Solo, een restaurant dat hoog genoteerd staat op mijn (overigens vrij lange) ‘Daar MOET ik nog eens eten’ lijst. Ik had zelf de pittige slablaadjes die nog in de koelkast lagen gebruikt in plaats van rucola, en de hard gekookte eieren weggelaten, maar voor het paasweekend zou ik er zeker zo’n feestelijk kwarteleitje bij doen!

voor 4 paashazen

3 ons gegrilde kip in stukjes (restje van een hele kip, of dij van de grillpan, of nog beter, panini-grill)

3 grote eetlepels mayo

20 draadjes saffraan (zo’n buisje, te vinden bij de kruiden in de super. Goedkope saffraan, ooit van vakantie meegenomen, is sowieso nep)

2 bolletjes gember (die uit een potje), fijngehakt

mespunt koriander (plus evt. meer naar smaak)

sap van 1 citroen

4 hardgekookte eieren in plakjes (of vervangen door 8 kwarteleitjes)

8 gewelde pruimen

rucola

handje amandelen

4 pitabroodjes

Roer de saffraan, koriander, gember en het citroensap door de mayonaise. De toevoeging van ‘sap van één citroen’ vind ik altijd wat lastig. De ene citroen is de andere niet en de citroen die ik gebruikte was nogal erg, uhm,  citroenig, waardoor de balans in de saus niet goed was (oftewel niet echt lekker, maar valt nog te redden). Ik heb nog was koriander en een beetje van de gembersiroop toegevoegd, ook kwam de saffraan een stuk beter uit nadat de saus een dagje in de koelkast gestaan had. Je moet dus eigenlijk vooral veel proeven en een beetje geduld hebben, maar dan heb je ook een focking heerlijke mayo!

Rooster de amandelen in wat arachideolie en grill de pita’s. Beleg de broodjes met de kip, pruimen, amandelen, rucola, ei en flink veel van de mayonaise.

Zalig pasen!!

Een Reactie op “Paaspita

  1. Pingback: Zo kan het ook « The Fat Judge·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s