Taart voor Dorien

Als er iemand in de vriendenkring jarig is, dan bakt Dorien de taart. Haar Chocolade-Guinnesstaart is inmiddels beroemd in bepaalde kroegen in Leiden, en toen raketgeleerde vriendin Mei Mei jarig was kreeg ze een heuse space-cake. Geen gedoogde stofjes, wel een blauwe taart compleet met planeten. Gisteren was Dorien zelf jarig, dus voor een taart moest gezorgd worden. Ik heb een poging gewaagd aan een recept van Lorraine Pascale, de bloedmooie pâtissière van de BBC (eerst topmodel, dan topchef, bitch…), dat hier te vinden is. De Red Velvet Three Tier Cake heb ik wel even teruggebracht naar één laag en hij is niet zo strak geworden als bij Lorraine, maar ben er zeker niet ontevreden over. Dorien was dat gelukkig ook niet.

3 Reacties op “Taart voor Dorien

 1. Hey Joyce!
  Wat een onwijs lekkere taart heb je gemaakt. Ik wou dat ik jarig was en niet aan de f…… lijn!
  Heb je blog helemaal bekeken, me rot gelachen, gekwijld op mijn toetsenbord en toen resoluut m’n laptoppie dichtgeslagen, want: dit lekkers moet allemaal wachten tot DE GROTE DAG! Nog 8 te gaan, nu op -6,2.
  Ga zo door, ik zal geduldig zijn!

  Lieve groet en dikke kus,
  Saskia.

 2. Pingback: Taart van Dorien « The Fat Judge·

 3. Pingback: Togataart « The Fat Judge·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s