Affogato

affogatoIk was sceptisch over Nespresso. Een koffie waar je lid van moet worden? Alleen verkrijgbaar online, bij de Bijenkorf of in een boetiek in de P.C. Hooft. Really? Het leek me beter door te sparen voor een Serieus Koffieapparaat, een Jura ofzo. Dat verschil moet je toch proeven? En geen lullig lidmaatschap voor nodig! Maar ja, dat zou jaren sparen worden, en dan was er nog het puntje van de ochtendkoffie.. Ik heb zo’n beeld voor me, dat, als ik eenmaal serieus die carrièreladder aan het beklimmen ben, ik me met m’n Starbucks travelmok, in strak pak, op schitterende en veel te dure hakken, mij elegant naar de ochtendmeeting snel. Ik kan nu al nergens op tijd komen, en al helemaal niet elegant. ’s Ochtends heb ik gemiddeld min 15 minuten over voor ontbijt. Koffiebonen malen zit er dan niet echt meer in, realistisch gesproken. En ja, dan heb je een paar keer zo’n ristretto geproefd, en dan maakt het ook niet meer uit dat ze het een ‘grand cru’ durven noemen..

Ik ben nu dus lid van het clubje van George. Nog even en ik zit op een bakfiets (Mocht dat laatste serieus ooit gebeuren, wil iemand me daar dan alsjeblieft vanaf trappen en m’n hoofd in de dichtstbijzijnde gordelgracht duwen? Dank).

Het dessert afgelopen vrijdag werd ook mede mogelijk gemaakt door George. Affogato, dat is Italiaans voor espresso over een bolletje ijs. Geniaal. Na al dat geHeston was dit dat beetje Jamie inspiratie dat ik nodig had. Niets ergers dan een gestresste gastvrouw, was het toch? Jamie heeft in zijn nieuwe boek 30-minute meals een recept staan voor Schwarzwalder Affogato, met kersen en chocola dus. Aangezien ik al kersen bij het voorgerecht had en ik niet graag in herhaling val, viel deze af. Maar de chocola, die smelt door de hete espresso, dat klonk goed. Verder blijkt er ook vaak drank in een affogato te gaan, komt dat even goed uit!

Per dankbare gast:

Neem een mooi kopje (kijk bij oma) en doe daar een bolletje vanille-ijs in. En met vanille-ijs bedoel ik ijs waar vanille in zit. Dat zwarte spul. Niet wit ijs in de ‘smaak’ vanille. Schraap met een scherp mes krullen van een blok pure chocola en strooi die op het ijs. Schenk een beetje Bailleys (of andere likeur naar keuze) naast het bolletje en zet op tafel. Laat de gasten zelf er een kopje hete espresso over schenken. Serveer eventueel met een biscotti. En geloof me, dan heb je niet eens meer tijd om een foto te nemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s