Cool as a cucumber

cocktail (5)Goed, de bubbels zijn dus gelukt, maar als we vlierbloesems met alcohol willen (en dat willen we), zullen we het zelf moeten toevoegen. Dat kan door een scheutje gin bij de bubbels te doen, maar het kan ook in een cocktail! Dat gaan we sowieso wat vaker doen bij The Fat Judge, cocktails maken. Er zal uitvoerig geshaked, stirred en vooral veel geproefd worden (iemand moet het doen), want alleen de allerbesten komen op het blog. Zoals deze heerlijke Gin Garden, met komkommer en vlierbloesemsiroop. Vlierbloesemsiroop kun je zelf maken, maar het is ook bij Britse winkels te vinden als elderflower cordial, of bij Ikea, als saft fläder.

Tot voorkort was iedere zondagochtend op de BBC ‘Something for the Weekend’ te zien. Een tv-programma met interviews, recepten van een chef, gadgets en een cocktailexpert. Deze Brit, Wayne Collins genaamd, kan wel iets meer dan een mojitootje mixen. Iedere week liet hij nieuwe cocktails zien met de meest wonderlijke ingrediënten. Het programma is bij de BBC wegbezuinigd, maar de recepten staan gelukkig nog online. Waaronder voor deze Gin Garden dus. Een geweldig drankje; verfrissend, subtiel, elegant en zomers. Cool as a cucumber!

per cocktail

1 eetl komkommer in kleine stukjes (niet geschild), plus een schijfje als decoratie

1 eetl vlierbloesemsiroop

35 ml gin

25 ml appelsap

ijsklontjes

Doe de stukjes komkommer in een cocktailshaker of mengbeker. Plet de komkommer met een stamper van een vijzel of het uiteinde van een deegroller. Voeg de andere ingrediënten toe met een handje ijs. Schud of roer stevig. Giet door de gaatjes van de shaker of door een zeefje in een martini glas. Decoreer met een schijfje komkommer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s