Bruidstaart met marsepeinroosjes

Ik noemde het gister al, mijn idiote neiging om culinaire projectjes zo te plannen dat ik met bloedheet weer de hele dag in de keuken sta. Zo ook afgelopen zondag. Het project was ditmaal een heuse bruidstaart voor mijn grootouders, Hans en Dirkje, die 60 jaar getrouwd zijn. Op de vraag hoe ze dat hadden volgehouden wist opa het antwoord; hij had gewoon altijd gelijk. Humor dus.

De taart moest een klassieke bruidstaart worden. Eindelijk een kans om een tweede verdieping op de bekende taart van Lorraine Pascale te zetten. Dit keer had ik het recept echter aangepast, door de rode kleurstof weg te laten, de cake met Amaretto te besprenkelen en oploskoffie door de roomvulling te doen.

Op Youtube zijn verschillende filmpjes te vinden waarin uitgelegd wordt hoe je van marsepein of rolfondant roosjes maakt, zoals deze, of deze met zwaar dramatisch muziekje. Maar het is eigenlijk niet zo moeilijk. Rol eerst een stukje marsepein tot een kegelvormig puntje, dat is het hart van je roos. Vervolgens rol je een stukje marsepein tot een slangetje, snij dat in stukjes, en rol die stukjes tot balletjes.

De balletjes doe je tussen een showmapje en dan vorm je met je vinger een ovaal bloemblaadje.

Die vouw je stuk voor stuk om het kegeltje. Klaar. Bewaar in de koelkast tot je je taart gaat optuigen, vooral als het bloedheet is! 

Het optuigen kun je het beste doen op de locatie waar je de taart gaat eten. Lorraine legt uit hoe het moet. Je hebt er wel wat materialen van een taartenwinkel voor nodig, maar die zijn allemaal gemakkelijk op internet te vinden. Belangrijkste is eigenlijk dat je een stevige bodem voor de bovenste laag hebt. Je kunt hiervoor zilverkleurige ‘cake drums’ kopen (en dan hopen dat ze bij de winkel 8 inch niet als 20 cm. verkopen, wat NIET hetzelfde is en WEL uitmaakt). Zo zet je de bovenste laag op de onderste die met rietjes, of speciale ‘dowling rods’ versterkt is.  Helemaal strak en netjes krijg je het vaak niet (ook als je cake drum wel past), vandaar dat er om die taarten vaak linten zitten! Ik heb de lelijke randjes verstopt onder een rand van vulling die ik met de spuitzak aangebracht heb, die kun je tenminste ook eten! Serveer met een glaasje Champagne en een toast op het gelukkige paar.

Een Reactie op “Bruidstaart met marsepeinroosjes

  1. Ziet er fantastisch uit en sterker nog…… hij smaakt ook geweldig want ik heb de eer gehad om te proeven. De lokatie komt bekend voor. Geweldig JUDGE!!!!!!!!!!!

    Uncle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s