Rack of lamb met pistache-kruidenkorst

FullSizeRenderHet was net nog zonnig, maar plotseling trekt er een heftig onweersbuitje over, als, nou ja, een donderslag bij heldere hemel. Dat hoort natuurlijk ook bij de lente; het ene moment zit je heerlijk in de zon op het terras, maar voor de fles goed en wel leeg is ben je totaal verkleumd. En hagelt het.

Maar klagen doen we niet, want wat ook bij de lente hoort zijn babydieren en babydieren eten! Lammetjes bijvoorbeeld, met een vrolijk lentegroen kruidenkorstje.

Voor 2 personen

1 lamsrack FullSizeRender

50 g gepelde pistachenoten

1 klein bosje peterselie

de blaadje van 1 bosje tijm

half bakje bieslook

25 g boter

rasp van halve citroen

1 teen knoflook

40 g paneermeel (liefst Panko (grof Japans paneermeel, verkrijgbaar bij toko))

flinke lik scherpe dijon mosterd

peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Doe wat olijfolie in de pan en bak het vlees in een paar minuten rondom bruin, zodat het een lekker korstje krijgt. Dit gaat het beste in een pan zonder anti-aanbaklaag. Doe de kruiden, de pistachenoten, knoflookteen, citroenrasp in een keukenmachine en maal alles fijn. Smelt de boter voorzichtig in de magnetron, de boter mag niet bruin worden. Meng dan ook de boter en de paneermeel door het pistachemengsel en breng het op smaak met peper en zout en zet even in de koelkast.

Doe wat olijfolie in een braadslee. Kruidt het vlees ook met peper en zout en smeer de bolle kant in met de mosterd. Neem dan het mengsel voor de korst en druk deze goed aan op het met mosterd besmeerde vlees. Leg het vlees met de korst naar boven in de braadslee en zet 20 minuten in de oven voor rosé vlees of 25 minuten als je het per se wat meer doorbakken wilt hebben.

Gebaseerd op dit recept van Antony Warrol Thompson.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s