Koken in dit weer? Geen denken aan. Ik heb überhaubt weinig trek in eten nu. Dorst, dat wel, veel dorst. Maar je moet ook wat vitamines binnen krijgen, vandaar deze watermeloen daiquiri. Daiquiri is een plaatsje op Cuba in de buurt van Santiago, zo leert de Larousse ons, waar de Amerikanen aan land gingen nadat ze de Spanjaarden verslagen hadden. Dat moest natuurlijk gevierd worden, en dat deden ze dan ook met een mengsel van 1 deel suikersiroop, 2 delen citroensap en 3 delen rum, in een glas met crushed ice, een suikerrandje en wat vrolijke versiering, stel ik mij zo voor.
Je kunt de daiquiri met allerlei soorten fruit maken, watermeloen is natuurlijk bijzonder geschikt voor de tropische hitte en nu overal verkrijgbaar. Verder kon ik het niet laten om toch nog wat verder met de receptuur te klooien, voor een extra verfrissend, niet al te zoet drankje.
Voor 2 flinke daiquiris
200 ml. gepureerde watermeloen (kan met de staafmixer)
35 ml. rum
25 ml. Cointreau
klein scheutje suikersiroop (Monin of zelfgemaakt)
sap van halve limoen
ijs
Meng alle ingredienten, behalve het ijs. Proef of er nog meer suikersiroop bij moet. Het ijs crush je in een daarvoor geschikt apparaat, of leef je eens uit met een theedoek en een hamer. Doe een schep ijs in het glas en schenk daarover de cocktail. Garneer met een schijfje watermeloen.