Foodblogevent round-up

Foodbloggers, u zijt een vrijgevig volkje!! Wat moeten al jullie vrienden genoten hebben van al die culinaire cadeautjes deze feestdagen!! Ik weet dat ik in ieder geval genoten heb van de vele reacties en mooie recepten. Het is schandelijk laat, ik weet het, maar hier nu toch de round-up van de december editie van het foodblogevent!

Nans, van Genieten van Eten was de eerste, met een culinair cadeau voor Sinterklaas. Een leuk recept om heel makkelijk zelf banketstaafjes te maken.

Didi kookt Bijzonder Spaans, en bijzonder, dat zijn deze orangettes zeker. Geconfijte sinaasappelschijfjes, gedoopt in de chocola. Eén van mijn favoriete combinaties, hoe kun je niet blij worden van zo’n cadeau!

Hot Cuisine de Pierre is het engelstalige blog van Pieter. Hij maakte niet zomaar een cadeautje, hij maakte een heel pakket  vol verschillende cadeaus. Van een ontbijtje met muesli, tot zelfgemaakte lemonade en taponade van olijven en basilicum, wat een geweldig cadeau!

Smaakmaakster Femke zat helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug te geven, maar niet zonder er één zelf  te proeven natuurlijk. Kwaliteitscontrole noem ik dat altijd.

Nans had behalve de banketstaafjes nog meer voor ons in petto. Walnootbonbons waar zelfs veganisten blij van worden (als die ooit blij kunnen zijn, wat ik wel betwijfel). Walgelijk lekker noemt ze ze. Moet ik snel maar eens proberen dus!

Antoinette geeft niet zo maar lekker eten weg, maar eten dat garant staat voor geluk en vruchtbaarheid!! Het recept voor de Sbrisolona, grote kruimelamandelkoek uit  Mantua, vind je op haar blog Italiaans Koken met Antoinette. Deze koek kun je ook met grappa besprenkelen voor je hem eet, klinkt goed niet waar?

Kok Robin is gespecialiseerd in Aziatische Ingrediënten. Deze gecarameliseerde walnoten zijn populair in China, en ik snap wel waarom. Zoete knapperige gefrituurde walnoten, heerlijk!

Marian schrijft over avonturen in de keuken en maakte een peren-frangipanetaart als verjaardagscadeau voor een vriendin. Ziet er schitterend uit!

Deze peanutbutter fudge komt uit Pauline’s keuken. Dat de fugde op was voor ze het aan iemand cadeau kon doen kan niemand haar kwalijk nemen. Cadeautjes voor jezelf tellen altijd mee! Nog eentje om heel snel eens te gaan proberen en vooral mijzelf cadeau te doen!

Nullam Microwaveum zegt het ook met noten; in honing geroosterde pecannoten met rozemarijn, om precies te zijn. Als cadeau of borrelnoot zeker een succes.

Gewichtsconsulente Elisabeth doet meestal niet aan culinaire cadeaus en kookt het liefst voor haar hubbie. Maar als ze dan toch een cadeau zou maken, dan wordt het dit vanilleroomijs, granité van espresso met Southern Comfort en mandarijnen tarte tatin. Lucky hubbie!

Inge, van de Bakparade, maakte originele kruidenmengsels. Een dry spice rub en citrus zout, daar kun je vast veel lekkers mee maken!!

Life is Sweet bij Angelke, en ze deelt dat graag met anderen, bijvoorbeeld met deze chili con carne of heerlijk stoofvlees met kroketten.

Dat cadeaus tot meer cadeaus kunnen leiden blijkt wel weer uit de post van Food by Sweettflower van Daisy. Ze had van Sinterklaas taartvormpjes gekregen, en maakt daar weer taartjes mee om cadeau te doen, appel-abrikozentaartjes om precies te zijn. Lekker!

Tenslotte de inzending van mijn voorganger; Paul van Kralings KRoken, die vorige maand het foodblogevent voor zijn rekening nam. Paul is bekend om zijn worst, maar draait ook voor een echte pork pie zijn hand niet om. Ziet er goed uit!!!

Morgen laat ik jullie weten wie de volgende host wordt!!

Tja, en dan ik zelf nog. Geen cadeau voor onder de boom, maar één voor in de boom. Beetje laat natuurlijk, morgen flikkeren we collectief de kerstboom het raam uit, als hij al niet op de brandstapel ligt. Maar misschien iets om in gedachten te houden voor volgend jaar?? Of gewoon geen kerstvormpje gebruiken en ze lekker zo oppeuzelen. Deze peperige koekjes werken ook best tegen de januari blues.

Peperige kerstkoekjes voor in de boom

300 g bloem

snufje zout

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

1/4 tl gemalen kruidnagels

1 à 2 tl versgemalen peper

100 g zachte boter

100 g bruine basterdsuiker

2 eieren, losgeklopt met 4 el honing

Verwarm de oven voor op 170°C. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine, behalve de boter en de eieren met honing en laat een paar seconden draaien. Voeg dan de boter toe draai weer verder, tot het goed gemengd is. Laat de motor draaien en voeg langzaam de eieren met honing toe, je hebt misschien niet alles nodig. Draai tot het deeg een kleverige bal vormt. Rol deze bal uit op een werkblad dat flink met bloem bestrooid is. Houd genoeg bloem bij de hand, dat heb je met die kleverigheid vast wel nodig. Steek met gezellige kerstvormpjes koekjes uit het deeg. Als je de koekjes wilt ophangen, vergeet dan niet ook een gaatje voor het lintje te maken. Ik gebruik hiervoor het kleinste spuitmondje van de spuitzak. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in 15-20 minuten gaar.

Laat de koekjes afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor 300 g poedersuiker voorzichtig met een heel klein beetje water. Een tl per keer en heel goed doorroeren voor je de volgende tl toevoegt. Als je een dik, net aan vloeibaar, mengsel hebt, is het klaar voor gebruik. Ik gebruik een speciale siliconenglazuurpen die je kunt vullen. Ideaal voor precisiewerk zoals dit. Maar ook met een klein lepeltje of een tandenstoker kom je een heel eind. Versier de koekjes met het glazuur en laat ze een nacht opdrogen. Rijg een lintje door het gaatje en hang in de boom of doe in een mooi zakje om weg te geven!!

Uit Nigella Christmas

Advertenties

4 Reacties op “Foodblogevent round-up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s