Vorige maand deed ik voor het eerst mee met het Foodblogevent, georganiseerd door Kralings KRoken. ‘Toen er nog geen koelkast was’ bleek een prima inspiratiebron voor goed en duurzaam eten. Deze maand mag ik het event organiseren. Dat betekent dat ik de komende maand recepten ga verzamelen van andere bloggers die passen in het thema dat ik zelf mag verzinnen. Heel erg leuk natuurlijk. Voor mij vooral omdat het december is, toch de meest foodie maand van het jaar! Ik was sowieso van plan om deze maand het blog vol te knallen met kerstrecepten, dat komt wel goed. Maar waar ik benieuwd naar ben is waar andere bloggers hun vrienden en familie mee verblijden.
Het thema voor het Fooblogevent december 2011 is daarom……. *drumroll*
CULINAIRE CADEAUTJES
Zelfgekookt, zelfgebakken, zelfgedraaid, zelfingemaakt, zelfgebrouwd of wat je zelf ook maar kunt verzinnen, als je het maar cadeau kan geven. Ik maak zelf in ieder geval mijn (of, om precies te zijn, Nigella’s) ‘koekjes voor in de boom’. Mijn boom staat al klaar, dus dat recept volgt binnenkort. Moet ik er dit keer natuurlijk wel voor zorgen dat er genoeg over blijft om weg te geven. Hoewel, een cadeautje voor jezelf telt ook best! Voor wie nog niet weet wat te maken, misschien zelfs nog snel even voor Sinterklaas, en op zoek is naar inspiratie, op het BBC Food blog staan veel ideeën en leuke cadeaulabels!
Heb je een recept waar je anderen mee blij gaat maken, zet het op je blog en zet de link in een comment onderaan deze pagina. Wel zorgen dat het verrassing blijft natuurlijk!! Insturen kan tot en met 29 december. Aan het einde van de maand zorg ik dan voor een round-up van alle inzendingen. Als je geen blog hebt kun je ook meedoen, vul dan bij de comment je emailadres in, dan stuur ik je daar een mailtje over.
Veel plezier!!!
Leuk thema, Joyce! Kan ik wel mee uit de voeten.
Ohh ook weer zo’n leuk thema! En wát een goed excuus om nog wat recepten uit te gaan proberen… ;-)))
Oh.. ik heb er dus al eentje: zelfgebakken banketstaven in 1-persoonsmaat
Zoals je al bij mij had gezien 🙂
http://genietenvaneten.blogspot.com/2011/12/recept-zelf-banketstaaf-maken.html
Ik ben ermee bezig!
Ik ben altijd al een beetje traag geweest! Je zit nog niet ‘in mijn systeem’ zeg maar. 🙂
Wat een leuk onderwerp!
Ik weet al wat, net gisteren gemaakt. Nu alleen nog het recept schrijven en foto’s maken.
Leuk! Heb er inderdaad ook al eentje die altijd een succes is. Orangettes (sinaasappels met chocolade). Bij deze de link: http://bijzonderspaans.nl/1111/orangettes-sinaasappels-met-chocolade/
Leuk thema! Ik zal eens even gaan brainstormen, denk dat ik wel iets lekkers kan bedenken!
Mijn eerste deelname: http://hotcuisinedepierre.wordpress.com/2011/12/12/foodblogevent-a-culinary-gift-xl/ Als het echt in het Nederlands moet, vertaal ik het wel.
Wat een leuk idee! En wat een fijne inzendingen al! Hierbij die van mij: http://www.smaakmaakster.nl/geven-en-ontvangen-foodblogevent-december/
Onderstaande link verwijst naar een recept voor veganistische walnootbonbons… Érg lekker.
Zo ook de originele variant met amandelen overigens.
Als ik ze maak geef ik er eigenlijk ook altijd een aantal (of een boel) weg omdat ze én erg lekker zijn en het gewoon zo leuk is om kleine doosjes te vullen met deze heerlijkheden!
http://genietenvaneten.blogspot.com/2011/12/recept-heerlijke-walnootbonbons.html
Ik geef geluk en vruchtbaarheid weg!
http://kokenmetantoinette.blogspot.com/2011/12/sbrisolona-grote-kruimelamandelkoek-uit.html
Alsjeblieft, een mooi potje met : gecarameliseerde walnoten.
Mijn cadeautje deze maand:
Ik maakte een peren-amandeltaart, als cadeautje voor de verjaardag van mijn beste vriendin. Hopelijk telt dit als culinair cadeautje :-)?
http://avonturenindekeuken.blogspot.com/2011/12/peren-frangipanetaart.html
Groetjes,
Marian
Leuke inzendingen allemaal, mijn peanutbutter Fudge, te lekker om weg te geven 😉 staat ook online http://uitpaulineskeuken.blogspot.com/2011/12/foodblogevent-december-peanutbutter.html
tof voorstel
ik tracht zeker mijn gerecht te posten
Hierbij mijn inzending voor ‘culinaire cadeautjes’ http://www.nullammicrowaveum.com/2011/12/21/going-nuts-in-honing-geroosterde-pecannoten-met-rozemarijn/
Voor iedereen nog prettige feesten gewenst, groeten Nullam Microwaveum
Pingback: Going nuts: in honing geroosterde pecannoten met rozemarijn » Nullam Microwaveum·
Nou hier komt spuit elf, met haar culinair cadeau. http://gewichtsconsulente.punt.nl/?id=611200&r=1&tbl_archief=&
Ik doe ook mee 🙂
http://debakparade.blogspot.com/2011/12/kruidige-culinaire-cadeautjes.html
eigenlijk zou ik dit ook willen toevoegen of eerder toevoegen als verrassing 😉
het is mss niet echt de moment, maar de chili con carne smaakte heerlijk!
http://life-is-sweet83.blogspot.com/2011/09/chili-con-carne.html
simpel, maar ik doe ze er hier veel plezier mee 😉
http://life-is-sweet83.blogspot.com/2011/12/stoofvlees-met-kroketten.html
dit is ook een culinaire plezier;
http://life-is-sweet83.blogspot.com/2011/09/chili-con-carne.html
liever rekening houden met dit recept, als ik maar één mag toevoegen
Nog een late… maar dit is mijn inzending.
Fijne feestdagen!
http://foodbysweettflower.blogspot.com/2011/12/appel-abrikozentaartjes.html
Het hoedje van Buster Keaton. Of van Fozzy Bear uit de Muppets. Maar dan om te ten. Lees maar op http://kralingskroken.blogspot.com/2011/12/foodblogevent-december-2011-pork-pie.html.
Judge, have you reached a verdict?
Pingback: Bijzonder Spaans » Blog Archive » Foodblog Event januari 2012·